Algemeen | 26 jun 2018

Witboek – Magazine

Witboek – magazine

De mens achter de patiënt bij de hooggebergtebehandeling in het Nederlands Astmacentrum Davos

Het doel van dit Witboek is een gezicht geven aan de patiënt waarvoor hooggebergtebehandeling noodzakelijk is. Niet omdat wij binnen onze Vereniging niet weten wat een behandeling in het Nederlands Astmacentrum Davos ( NAD) betekent voor de patiënt en haar/zijn omgeving, maar om te laten zien wat de impact van de hooggebergtebehandeling voor de ernstig astmapatiënt kan betekenen.

De afgelopen drie jaar heeft het wetenschappelijk onderzoek hooggebergtebehandeling versus behandeling op zeeniveau plaatsgevonden. Momenteel worden de resultaten daarvan verwerkt.
Naast de wetenschappelijke resultaten willen we graag de mens achter deze data laten zien: de ernstig astmapatiënt voor wie hooggebergtebehandeling kwaliteit van leven kan betekenen.

Kwaliteit van leven kan voor iedereen wat anders betekenen. Zo vindt de één dat kwaliteit van leven na opname in het NAD weer te kunnen deelnemen aan het werkzame leven in Nederland is en voor de ander kan het betekenen dat hij of zij de kinderen weer naar school kan brengen.

Daarom zijn we zeer verheugd dat 20 patiënten aan dit Witboek hebben willen meewerken. Ieder met een eigen, indrukwekkend verhaal, ieder met een eigen behaald doel van kwaliteit van leven.

• Leden van de Vereniging Nederland – Davos (die hun contributie hebben voldaan) kunnen één exemplaar gratis ontvangen. Meer exemplaren kunnen tegen betaling van 5,50 per exemplaar aangevraagd worden.
  • Niet leden kunnen een exemplaar bestellen door overmaken van €5,50 op: IBAN: NL31INGB 0000430045 t.n.v. Vereniging Nederland-Davos o.v.v. witboek

U zult zeker ook onder de indruk zijn van de verhalen. En als u het Witboek gelezen heeft, geef het dan vooral door; aan uw huisarts, uw longverpleegkundige, uw longarts of iemand anders met interesse in ernstig astma.

Let op! het door u bestelde witboek wordt u eind van de maand toegezonden.

Witboek aanvragen

Via onderstaand formulier kunt één exemplaar opvragen. De door u ingevulde gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt voor het toesturen van het Witboek en indien door u aangegeven het toesturen van de maandelijkse nieuwsbrief.
Algemeen | 16 feb 2019

Griepepidemie verloopt minder hevig dan die van afgelopen drie jaar

De griepepidemie in Nederland verloopt tot nu toe “minder hevig” dan de epidemieën in de afgelopen drie jaar, meldt gezondheidsinstituut Nivel woensdag. Het aantal mensen met griepklachten daalt al drie weken gestaag.

Algemeen | 14 feb 2019

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt in eenvoudige taal uit hoe u dat doet. Wilt u de informatie toch ook graag op papier? Onderaan dit bericht kunt u het artikel ’De aftrek van zorgkosten’ downloaden.

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Als die lieve huisdieren je geen niesbuien en traanogen zouden bezorgen, zou je het wel weten. Gelukkig bestaan er dus ook hypoallergene huisdieren waarbij je allergie wegblijft (of op z’n minst beperkt wordt).

Algemeen | 6 feb 2019

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Staatssecretaris Paul Blokhuis verklaart 100e kinderboerderij rookvrij

Het aantal rookvrije kinderboerderijen in Nederland is flink gegroeid. Was er in 2017 nog maar
een handjevol kinderboerderijen met maatregelen om kinderen te beschermen tegen de
schadelijke effecten van tabak. Met het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris
Paul Blokhuis is kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede vanaf vandaag de 100e
kinderboerderij die rookvrij is.

Algemeen | 4 feb 2019

Minister wil gebruik zeer zware pijnstillers terugdringen

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt verschillende maatregelen om het groeiende gebruik van zware pijnstillers zoals Oxycodon en Fentanyl zo veel mogelijk terug te dringen. Het aantal gebruikers van zeer sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden, is de afgelopen tien jaar fors gestegen.

Algemeen | 2 feb 2019

‘Apothekers verkopen, ondanks tekorten, medicijnen aan het buitenland’

Nederlandse apothekers verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland.