Algemeen | 18 jun 2018

Wat heeft Davos u gebracht?

Bent u benieuwd naar ervarings- verhalen van anderen of wilt u mede “patiënten” ontmoeten komt u dan naar de ledendag!

We hopen op een mooie opkomst en zouden het heel gezellig vinden om u te mogen ontmoeten zowel oude bekende als nieuwe leden.

Er is een mooi en afwisselend programma in elkaar gezet wij hebben er zin in en hopelijk tot dan!

Mocht u graag naar de ledendag willen komen, maar heeft u geen vervoer? Op de pagina ‘help elkaar’kunt u vragen of u mee kunt rijden met één van de leden. Mocht u juist een plekje in de auto overhebben: dan kunt u dit natuurlijk ook aangeven! Hopelijk kunnen we elkaar zo verder helpen.

Hieronder vindt u het contactformulier om u op te geven. Mocht u liever eerst nog even de complete uitnodiging doornemen, kunt u hier klikken. Uitnodiging voor de VND Ledendag 2018

Ledendag

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de Patiëntencontactdag 2018.
  • Gegevens meekomende partner

U kunt hierboven aangeven welke stukken u graag voor de Ledendag via de e-mail toegestuurd zou willen krijgen.
Algemeen | 14 feb 2019

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt in eenvoudige taal uit hoe u dat doet. Wilt u de informatie toch ook graag op papier? Onderaan dit bericht kunt u het artikel ’De aftrek van zorgkosten’ downloaden.

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Als die lieve huisdieren je geen niesbuien en traanogen zouden bezorgen, zou je het wel weten. Gelukkig bestaan er dus ook hypoallergene huisdieren waarbij je allergie wegblijft (of op z’n minst beperkt wordt).

Algemeen | 6 feb 2019

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Staatssecretaris Paul Blokhuis verklaart 100e kinderboerderij rookvrij

Het aantal rookvrije kinderboerderijen in Nederland is flink gegroeid. Was er in 2017 nog maar
een handjevol kinderboerderijen met maatregelen om kinderen te beschermen tegen de
schadelijke effecten van tabak. Met het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris
Paul Blokhuis is kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede vanaf vandaag de 100e
kinderboerderij die rookvrij is.

Algemeen | 4 feb 2019

Minister wil gebruik zeer zware pijnstillers terugdringen

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt verschillende maatregelen om het groeiende gebruik van zware pijnstillers zoals Oxycodon en Fentanyl zo veel mogelijk terug te dringen. Het aantal gebruikers van zeer sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden, is de afgelopen tien jaar fors gestegen.

Algemeen | 2 feb 2019

‘Apothekers verkopen, ondanks tekorten, medicijnen aan het buitenland’

Nederlandse apothekers verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland.

Algemeen | 31 jan 2019

Nieuwe behandeling voor hartritmestoornissen beschikbaar

Als eerste in Nederland hebben cardiologen en hartchirurgen van het Catharina Hart- en Vaatcentrum een nieuwe techniek toegepast bij een patiënt met hartritmestoornissen. De nieuwe techniek is voor patiënten minder pijnlijk. Bovendien herstellen patiënten sneller en hoeven zij na de behandeling minder medicijnen te slikken. Het gaat om de Convergent-procedure. De nieuwe procedure is bedoeld voor patiënten met een complexe vorm van boezemfibrilleren.