Algemeen | 20 jun 2018

Ledendag 23 juni 2018 Komt u ook?

Wat komt er o.a aan bod op de ledendag?

Hoe kan de zorg ten aanzien van mensen met ernstig astma geoptimaliseerd en verbeterd worden.
Zijn er knelpunten? En zo ja welke?
Welke nieuwe biologicals zijn er of komen er nog aan?
En hoever is de implementatie van de CareQol ASTMA?

Hieronder vindt u het contactformulier om u op te geven. Mocht u liever eerst nog even de complete uitnodiging doornemen, kunt u hier klikken. Uitnodiging voor de VND Ledendag 2018

Mocht u graag naar de ledendag willen komen, maar heeft u geen vervoer? Op de pagina ‘help elkaar’kunt u vragen of u mee kunt rijden met één van de leden. Mocht u juist een plekje in de auto overhebben: dan kunt u dit natuurlijk ook aangeven! Hopelijk kunnen we elkaar zo verder helpen.

We hopen u de 23ste te zien!

Ledendag

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de Patiëntencontactdag 2018.
  • Gegevens meekomende partner

U kunt hierboven aangeven welke stukken u graag voor de Ledendag via de e-mail toegestuurd zou willen krijgen.
Algemeen | 16 feb 2019

Griepepidemie verloopt minder hevig dan die van afgelopen drie jaar

De griepepidemie in Nederland verloopt tot nu toe “minder hevig” dan de epidemieën in de afgelopen drie jaar, meldt gezondheidsinstituut Nivel woensdag. Het aantal mensen met griepklachten daalt al drie weken gestaag.

Algemeen | 14 feb 2019

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt in eenvoudige taal uit hoe u dat doet. Wilt u de informatie toch ook graag op papier? Onderaan dit bericht kunt u het artikel ’De aftrek van zorgkosten’ downloaden.

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Als die lieve huisdieren je geen niesbuien en traanogen zouden bezorgen, zou je het wel weten. Gelukkig bestaan er dus ook hypoallergene huisdieren waarbij je allergie wegblijft (of op z’n minst beperkt wordt).

Algemeen | 6 feb 2019

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Staatssecretaris Paul Blokhuis verklaart 100e kinderboerderij rookvrij

Het aantal rookvrije kinderboerderijen in Nederland is flink gegroeid. Was er in 2017 nog maar
een handjevol kinderboerderijen met maatregelen om kinderen te beschermen tegen de
schadelijke effecten van tabak. Met het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris
Paul Blokhuis is kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede vanaf vandaag de 100e
kinderboerderij die rookvrij is.

Algemeen | 4 feb 2019

Minister wil gebruik zeer zware pijnstillers terugdringen

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt verschillende maatregelen om het groeiende gebruik van zware pijnstillers zoals Oxycodon en Fentanyl zo veel mogelijk terug te dringen. Het aantal gebruikers van zeer sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden, is de afgelopen tien jaar fors gestegen.

Algemeen | 2 feb 2019

‘Apothekers verkopen, ondanks tekorten, medicijnen aan het buitenland’

Nederlandse apothekers verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland.