Algemeen | 5 feb 2018

Korting Wajong-uitkering: vraag de UWV-toeslag aan

Belangrijk is dat Wajongers (of hun bewindvoerder) zo snel mogelijk de UWV-toeslag aanvragen. Het formulier kan telefonisch worden aangevraagd via 0900-9294 of via de website van UWV.

Vanaf 1 januari 2018 hebben Wajongers met (gedeeltelijk) arbeidsvermogen niet langer recht op een uitkering van 75%, maar 70% van het wettelijk minimumloon. Hierdoor kan het inkomen dalen onder het sociaal minimum.
Het UWV heeft Wajongers die gekort worden vorig jaar gewezen op de mogelijkheid van een toeslag. Nu, in januari, wordt duidelijk hoe dit uitpakt voor het inkomen van mensen.
De aanvraag voor de toeslag moet worden ingediend binnen zes weken na toekenning van de – gekorte – Wajong-uitkering. Daarom is het belangrijk dat Wajongers de toeslag zo spoedig mogelijk aanvragen.

Meer informatie over de korting op de Wajong en het aanvragen van de toeslag.

Ieder(in) verzet zich tegen kortingen op de Wajong. De redenering van de overheid dat de verlaging een extra ‘prikkel’ is voor mensen om werk te zoeken, gaat niet op. Er zijn onvoldoende geschikte banen voor Wajongers met arbeidsvermogen. Dat komt deels doordat de overheid er zelf niet in is geslaagd om voldoende banen te creëren.

Bron: https://iederin.nl/nieuws/18167/korting-wajong-uitkering–vraag-de-uwv-toeslag-aan/