Algemeen | 25 jan 2018

Eenzaamheid in beeld

Je ziet het vaak niet, maar het is er wel. Eenzaamheid. Eenzaamheid van ouderen, eenzaamheid van mensen met een chronische aandoening. Patiëntenfederatie Nederland vindt het van groot belang dat eenzaamheid als thema in zicht komt. Daarom is de patiëntenfederatie sinds eind vorig jaar ook lid van de Coalitie Erbij, de landelijke coalitie tegen eenzaamheid.

De Patientenfederatie vindt het belangrijk om voor het complexe en veel voorkomende probleem van eenzaamheid steeds weer de aandacht te vragen. Zeker omdat bekend is dat mensen met een chronische aandoening een verhoogd risico lopen op hevige eenzaamheid.

Een eerste actie om aandacht te vragen voor eenzaamheid is het uitbrengen van een boekje met praktijkverhalen over chronisch ziek zijn en eenzaamheid.

De Patientenfederatie is erg blij met dit boekje waarin vijf korte verhalen een goede dwarsdoorsnede van het eenzaamheidsprobleem laten zien. ‘We zijn trots op de moed van deze vijf mensen om hun verhaal met ons te delen. Ze zijn scherp, helder en ze confronteren ons met onszelf’, aldus Dianda Veldman, directeur van de Patiëntenfederatie.

Het boekje is dan ook met gepaste trots aangeboden aan Arie Ouwerkerk, directeur van Coalitie Erbij. ‘De aanpak van eenzaamheid begint bij het herkennen en erkennen van die eenzaamheid’, aldus Arie Ouwerkerk. ‘We zijn dan ook blij met deze publicatie die duidelijk laat zien dat eenzaamheid veel en vaak moeilijk herkenbare gezichten kent.”

Bron; https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/eenzaamheid-in-beeld