Nieuws

Algemeen | 14 mrt 2019

Ben of ken je iemand tussen de 10 en 16 jaar oud met een lichamelijke beperking of chronische aandoening? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Mijn naam is Mitchell Cattenstart en ik ben namens Stichting Samen Sportief bezig met mijn  afstudeeronderzoek. Het is een behoefteonderzoek naar de opzet van sportkampen voor kinderen met een beperking of chronische aandoening van 10-16 jaar. Dit omdat sport en bewegen voor iedereen belangrijk is en al helemaal voor kinderen met een beperking. Sport is een uitlaatklep en is goed voor de ontwikkeling op verschillende gebieden zoals het maken van vriendjes, etc.

Op dit moment zijn er in Nederland veel mogelijkheden om op (sport)kamp te gaan voor kinderen die niks hebben of mankeren, maar bijna geen mogelijkheden voor kinderen zoals jullie! Daarom willen wij speciaal voor jullie een kamp opzetten. Dit kunnen we alleen niet zonder jou!

Omdat wij alle kinderen deze kans willen geven, zijn wij dit onderzoek gestart en kunnen we kampen aan gaan bieden, geheel gericht op al jullie wensen. Daarom is jouw mening van groot belang en vragen wij je 5 minuutjes de tijd te nemen om onderstaande vragenlijst in te vullen.

 

https://goo.gl/forms/62CXVNw21MJ89Ukm2

Algemeen | 18 mrt 2019

Wie is de baas over mijn medicijnen?

Heb jij een prangende vraag/goed verhaal over Medicijnen en ben je vrijdag 22 maart vrij? Kom dan naar de opnames van het nieuwe HUMAN-debatprogramma DE PUBLIEKE TRIBUNE in Hilversum. Stel samen met presentator Coen Verbraak je vraag aan een panel van deskundigen en verantwoordelijken. Kortom: NEEM PLAATS OP DE PUBLIEKE TRIBUNE – Aanmelden via: Human.nl/bijwonendepublieketribune

Algemeen | 17 mrt 2019

Helpt vitamine D om griep en verkoudheid te voorkomen?

Een luchtweginfectie zoals griep of een verkoudheid is te voorkomen door één keer per week vitamine D toe te voegen aan brood en melk. Wie wekelijks een extra dosis vitamine D binnenkrijgt via zijn eten heeft 50 procent minder kans op een luchtweginfectie. Dat schrijven Britse wetenschappers in het BMJ.

Algemeen | 13 mrt 2019

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt in eenvoudige taal uit hoe u dat doet. Wilt u de informatie toch ook graag op papier? Onderaan dit bericht kunt u het artikel ’De aftrek van zorgkosten’ downloaden.

Algemeen | 10 mrt 2019

Consumentenbond wil dat apotheken contant geld blijven aannemen

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op om de motie van CDA/50Plus te steunen om apotheken te verplichten contant geld aan te nemen. Steeds meer apothekers weigeren cash. Daarom zijn wettelijke maatregelen nodig, vindt de Consumentenbond.

Algemeen | 7 mrt 2019

Bruins dringt aan bij leveranciers hulpmiddelen tot voorbereiding no deal-Brexit

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) heeft fabrikanten en leveranciers van medische hulpmiddelen en in-vitro-diagnostica via hun brancheorganisaties nogmaals opgeroepen zich op een no deal-Brexit voor te bereiden.

Algemeen | 4 mrt 2019

Uniek Zwemmen in Brabant: tijd voor uw mening!

Voor mensen met een beperking is ‘even sporten’ vaak niet zo vanzelfsprekend. Toch is zwemmen een populaire en toegankelijke sport. Het is dan ook belangrijk doelgroep-specifieke drempels weg te nemen en iedereen op een laagdrempelige manier kennis te kunnen laten maken met de zwemsport. Om deze redenen is een nieuwe samenwerking tussen het Ir. Otten Fieldlab Aangepast Sporten (onderdeel van Libra Revalidatie & Audiologie), InnoSportLab de Tongelreep, de KNZB en de provincie Brabant gestart, welke heeft geleid tot het nieuwe initiatief ‘Uniek Zwemmen in Brabant’.

Ontvang de nieuwsbrief