Algemeen | 6 nov 2018

Apothekers willen af van papieren recepten

Klein Nulent deed deze uitlating tijdens een uitzending van Radar op 29 oktober 2018. In het televisieprogramma werd zichtbaar hoe een journalist met verborgen camera bij een aantal Nederlandse apotheken de zware pijnstiller oxycodon meekreeg dankzij een vervalst recept.

Lees het hele artikel hier verder.

Bron: www.skipr.nl

Algemeen | 15 jan 2019

‘Helft mensen met voedselallergie is eigenlijk niet allergisch’

Tot de wanhoop van vele chef-koks blijken steeds meer mensen met een voedselallergie te kampen. Maar dat zit vooral tussen hun oren. Volgens een nieuwe studie zegt een op de twee Amerikanen allergisch te zijn, terwijl hij/zij dat niet is.

Algemeen | 13 jan 2019

10 vragen over het Wmo-abonnementstarief

Vanaf 1 januari 2019 verandert de eigen bijdrage voor de gemeentelijke hulp, zorg en ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat betekent een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per 4 weken. Voorheen werd gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage. Ieder(in) krijgt veel vragen over dit onderwerp, daarom zetten we de meest gestelde vragen op een rij. Bent u benieuwd wat dit voor uw persoonlijke situatie betekent? Neem dan contact op met uw gemeente.

Algemeen | 11 jan 2019

Trijntje Oosterhuis zingt voor longonderzoek

Op zaterdag 26 januari organiseert het Longfonds samen met Philips het unieke zangevenement ADEMNOOT. Het streven is om met Trijntje Oosterhuis en zoveel mogelijk zangers en zangeressen het grootste koor van Nederland te vormen. Samen laten ze hun stem horen met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor longonderzoek. Het repertoire bestaat uit meerstemmige nummers, gearrangeerd door Ton van Diepen, dirigent van Popkoor Prestige. Trijntje: ‘Met zoveel mensen tegelijk staan zingen, dat is te gek!’

Algemeen | 9 jan 2019

Voedingsvezels mogelijk bruikbaar bij allergie

Niet-verteerbare voedingsvezels, zoals die onder meer in groente voorkomen, lijken behulpzaam te zijn voor mensen met een voedselallergie. Onderzoek aan het universitair medisch centrum UMC Utrecht wijst er op dat deze vezels het ontregelde afweersysteem sneller weer in balans brengen. Daarom zouden zulke vezels mogelijk kunnen bijdragen als toevoeging bij de behandeling van bijvoorbeeld een pinda-allergie.

Algemeen | 7 jan 2019

Hoopvol nieuws voor mensen met een allergie voor pindanoten

Wereldwijd krijgt rond de 1 procent van de kinderen te kampen met een pinda-allergie. Soms is de reactie daarop zo hevig dat je lichaam in shock kan gaan. Gelukkig wordt er volop gewerkt aan een nieuw medicijn om daarmee komaf te maken.

Algemeen | 5 jan 2019

Nederland heeft nu ‘officieel’ de griep

Nederland heeft nu officieel te kampen met een griepepidemie. Dit heeft Nivel donderdag bekendgemaakt.