Nieuws

Algemeen | 8 feb 2019

Allergisch, maar gek op viervoeters? Deze hypoallergene huisdieren zijn ideaal!

Yorkshire Terrier
Deze schattige schoothondjes zijn ongelooflijk trouw, lekker speels en soms een tikje territoriaal.

Poedel
Poedels vallen op door hun mooie vacht, maar zijn meer dan ‘een pronkstuk’ alleen. Het zijn loyale beestjes die erg intelligent zijn. Laat je niet beetnemen door hun lieflijke uiterlijk: poedels zijn uitstekende waakhonden.

Basenji
Deze gezelschapshond is erg aanhankelijk en houdt van spelen. Ook zijn ze heel geduldig en beschermend als het aankomt op kindjes, ideaal dus!

Shih Tzu
Dit hondenras is erg kindvriendelijk, een tikje eigenwijs en vooral dol op gezelschap. Shih Tzu’s zijn misschien heel klein en schattig, maar ze waken als de beste.

Siberische kat
Deze kindervrienden zijn speels, nieuwsgierig en ontzettend loyaal. Ze gaan graag op onderzoek uit, maar komen altijd trouw terug bij hun baasjes. En geef toe: ze zien er ook gewoon cool uit.

Bengaal
Deze energieke kat laat je geen seconde alleen. Hij volgt je overal, maar zit niet graag op je schoot. Spelen (en daarmee je hart veroveren) kunnen Bengaaltjes echter als de beste.

Cornex Rex
Lief, levendig, beweeglijk, vrolijk en aanhankelijk; maak kennis met de ‘Cornex Rex’-kat. Ze kunnen goed om met mensen, soortgenootjes én honden.

Oosterse kort- en langhaar
Kortharen hebben een sterke persoonlijkheid en zijn erg levendig en energiek. Deze katten zijn sociaal, gehecht aan hun baasjes en kunnen goed met andere katten overweg. Handig voor als je niet kunt kiezen.

Meer non-allergische rassen
Andere tips: Bedlington Terrier, Bichon Frisé, Coton de Tulear, Havanezer, Ierse Water Spaniel, Kerry Blue Terriër, Malteser, Poedel, Portugese Waterhond, Schnauzer en Soft Coated Wheaten Terrier geschikte hondenrassen. En de Rex, Noorse Boskat en Sphynx zijn katten die niet veel schilfers achterlaten. Genoeg keuze!

Bron: Gezondheid.Be

Algemeen | 16 feb 2019

Griepepidemie verloopt minder hevig dan die van afgelopen drie jaar

De griepepidemie in Nederland verloopt tot nu toe “minder hevig” dan de epidemieën in de afgelopen drie jaar, meldt gezondheidsinstituut Nivel woensdag. Het aantal mensen met griepklachten daalt al drie weken gestaag.

Algemeen | 14 feb 2019

Zorgkosten terug van de belasting

Leven met een beperking of chronische ziekte brengt kosten met zich mee. Betaalt u deze kosten zelf, dan kunt u een deel daarvan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. De website Meerkosten.nl legt in eenvoudige taal uit hoe u dat doet. Wilt u de informatie toch ook graag op papier? Onderaan dit bericht kunt u het artikel ’De aftrek van zorgkosten’ downloaden.

Algemeen | 6 feb 2019

Kwart kinderboerderijen rookvrij

Staatssecretaris Paul Blokhuis verklaart 100e kinderboerderij rookvrij

Het aantal rookvrije kinderboerderijen in Nederland is flink gegroeid. Was er in 2017 nog maar
een handjevol kinderboerderijen met maatregelen om kinderen te beschermen tegen de
schadelijke effecten van tabak. Met het onthullen van het rookvrije bord door staatssecretaris
Paul Blokhuis is kinderboerderij ’t Molentje in Heemstede vanaf vandaag de 100e
kinderboerderij die rookvrij is.

Algemeen | 4 feb 2019

Minister wil gebruik zeer zware pijnstillers terugdringen

Minister Bruno Bruins (Medische Zorg) neemt verschillende maatregelen om het groeiende gebruik van zware pijnstillers zoals Oxycodon en Fentanyl zo veel mogelijk terug te dringen. Het aantal gebruikers van zeer sterke pijnstillers, zogenaamde opioïden, is de afgelopen tien jaar fors gestegen.

Algemeen | 2 feb 2019

‘Apothekers verkopen, ondanks tekorten, medicijnen aan het buitenland’

Nederlandse apothekers verkopen medicijnen die bestemd zijn voor Nederlandse patiënten aan het buitenland.

Algemeen | 31 jan 2019

Nieuwe behandeling voor hartritmestoornissen beschikbaar

Als eerste in Nederland hebben cardiologen en hartchirurgen van het Catharina Hart- en Vaatcentrum een nieuwe techniek toegepast bij een patiënt met hartritmestoornissen. De nieuwe techniek is voor patiënten minder pijnlijk. Bovendien herstellen patiënten sneller en hoeven zij na de behandeling minder medicijnen te slikken. Het gaat om de Convergent-procedure. De nieuwe procedure is bedoeld voor patiënten met een complexe vorm van boezemfibrilleren.

Ontvang de nieuwsbrief