Algemeen | 13 mrt 2018

Gezondheidsraad adviseert 60-plussers vaccinatie tegen pneumokokken

De gezondheidsraad adviseert ouderen vanaf 60 jaar zich iedere vijf jaar te laten vaccineren tegen pneumokokken, met een laatste keer op 75-jarige leeftijd. Dat schrijft de raad aan het ministerie van Volksgezondheid. Hoewel niet alle ziekte door pneumokken met vaccinatie uitgebannen wordt, kan wel een aanzienlijk aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden voorkomen.

Nieuwsgierig naar het hele artikel lees dan verder op gezondheidsnet.nl

Bron: gezondheidsnet.nl