Algemeen | 25 mrt 2018

ME is ‘ernstige chronische ziekte’ volgens Gezondheidsraad

ME/CVS, ook bekend als het chronische vermoeidheidssyndroom, is een “ernstige chronische ziekte, die het functioneren en de kwaliteit van leven van mensen die eraan lijden substantieel beperkt’.” Dat schrijft de Gezondheidsraad maandag in een advies aan de Tweede Kamer.
Patiënten met de ziekte strijden al jaren voor erkenning en betere behandeling van hun aandoening. Ze zijn vaak ernstig vermoeid, hebben slaapstoornissen, concentratieproblemen, hoofdpijn en last van misselijkheid. Maar over het ontstaan van de ziekte staat volgens de Gezondheidsraad nog weinig met zekerheid vast.

Daarom wil de Gezondheidsraad onderzoek gaan doen naar de ziekte, schrijft RTL Nieuws. Daarnaast moeten volgens hen de beperkingen van ME-patiënten volledig erkend worden bij de beoordeling van aanspraken op inkomens- en andere voorzieningen.

Vermoedelijk hebben 30.000 tot 40.000 Nederlanders de chronische vermoeidheidsziekte. De meesten van hen zijn vrouw.

Bron: Nu.nl