Algemeen | 7 jan 2018

Ademnoot, Zing mee en kom in actie!

Jij vormt samen met duizenden andere zangliefhebbers één megakoor in het Klokgebouw in Eindhoven. Trijntje en Edsilia zingen ook mee. Beleef een onvergetelijke zangervaring met gegarandeerd kippenvel!

Bestel nu je ticket, doe mee en steun longonderzoek. Op = op.

Maak ook direct een actiepagina, zodat je geld voor levensreddend longonderzoek kunt ophalen! Vraag bijvoorbeeld je vrienden om een donatie of organiseer als koor een benefietavond. Lees hier meer over in actie komen. Doe mee en steun longonderzoek.

Bron: www.longfonds.nl/ademnoot/

Algemeen | 24 apr 2018

Inclusie onderzoek Ernstig Astma, laagland versus hooggebergte behandeling, voltooid!

De inclusie voor het onderzoek naar de effectiviteit (op korte en lange termijn) van behandeling van patiënten met ernstig astma in het hooggebergte vergeleken met zeeniveau is gesloten. Het bestuur van de VND en de longartsen van het NAD en Merem willen u hartelijk bedanken voor uw medewerking en betrokkenheid.

Algemeen |

Muziek maakt patiënt minder angstig tijdens operatie

Rotterdam Patiënten die rondom een operatie naar muziek luisteren, ervaren minder angst of pijn dan patiënten die niet naar muziek luisteren rondom de operatie. Zo meldt het Erasmus MC vrijdag.

Algemeen | 23 apr 2018

‘Een op drie patiënten ziek na overstap op ander medicijn’

Patiënten die moeten overstappen op een ander merk medicijn, als gevolg van het inkoopbeleid van zorgverzekeraars, kampen vaak met onnodige gezondheidsklachten.

Algemeen | 22 apr 2018

Aantal rokers verder gedaald

Den Haag Het aantal mensen dat rookt in Nederland is verder gedaald. Rookte in 2016 nog 24,1 procent waarvan 18,6 dagelijks, in 2017 is dat gedaald naar 23,1 en respectievelijk 17,2 procent. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor CBS, in samenwerking met het Trimbos-instituut en RIVM.

Algemeen | 21 apr 2018

Oogfonds waarschuwt voor oogschade tijdens zonnige dagen

Nederlanders trekken er met het zonnige weer massaal op uit, maar vergeten vaak hun zonnebril. De meesten realiseren zich niet dat uv-straling van de zon permanente schade aan de ogen kan veroorzaken, waarschuwt het Oogfonds.

Algemeen | 20 apr 2018

Griepepidemie heerst twee keer zolang als normaal

Het leek er even op dat de griepepidemie in Nederland bijna voorbij was, maar het aantal patiënten met griepachtige verschijnselen is afgelopen week toch weer licht toegenomen.